​​​volg o​​ns....

​​

Skip Navigation LinksInformatie

Geboren in Singapore maar al meer jaren weer in Nederland. Nog altijd verlangend naar die tropische temperaturen en palmbomen. Nog steeds niet gewend aan 'koude' winters. Maar ben wel 'thuis'.

Drie tot vier dagen per week werkzaam als HSEQ Manager bij Franklin Offshore Europe BV. Dat is afhankelijk van het aantal projecten. En één tot twee dagen per week als zelfstandig adviseur beschikbaar voor u.

Het is mijn overtuiging dat een ISO managementsysteem een zeer nuttige hulpmiddel kan zijn voor elke organisatie binnen het MKB. Mits het werkbaar wordt geïmplementeerd.

Ik ontdekte dat veel organisaties en kwaliteitsfunctionarissen ‘doorschieten’ met betrekking tot kwaliteitsmanagementsystemen en het vaak ’onwerkbaar' blijkt. Ik zag dat ook veel adviseurs meer vanuit de norm handelen dan vanuit de organisatie. Dat deed mij besluiten als "parttime" zelfstandige te starten in 2009. Mijn methode om een ISO certificatie als ’ondernemer’ te bekijken en niet als een ’inspecteur’ heeft geresulteerd in een unieke aanpak waardoor ISO voor het MKB ’werkbaar’ blijft. Ik houd van ’simpele’ (lean) ISO managementsystemen die gedragen worden door iedereen binnen de organisatie. Daardoor gaat het ook echt werken en gaat het echt iets brengen. Kostenreductie, prestatieverbetering en klanten!

Omdat ik dagelijks voor Franklin werk aan de managementsystemen voor de ISO 9001, de ISO 14001 en de OHSAS 18001, ben ik continue op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daar kunt u van profiteren.

foto ray 2.jpg

​​​​​​​​Ray Wijn

HSEQ Manager by Franklin Offshore Europe BV